Hírek

2024. április végi események

  • 2024. április 25-én a Bánhorváti Községi Önkormányzat segítségével Légy tudatosan választékos! elnevezésű utazó játszóházat szerveztek a Zöld Völgy munkatársai alsó tagozatos tanulóink számára
  • 2024. április 26-án iskolánk 4 tanulója részt vett a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskolában megrendezett Bódva-völgyi iskolák szépkiejtési és népdaléneklési versenyén. A versenyen Kövesdi Emma 5. osztályos tanuló emléklapot, Lőrincz Levente Csaba 3. osztályos tanuló különdíjat kapott. Prohászka Maja 5. osztályos és Szécsi Márton Ottó 3. osztályos tanuló pedig 2. helyezést értek el! Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak, Deák-Szinyéri Csilla (3. o.) és Schvirján Renáta (5. o.) tanárnőknek!
  • 2024. április 27-én iskolánk Bánhorváti Mókuscickányok elnevezésű csapata (Derenkó Adrián, Farkas Gréta, Kövesdi Emma, László Loretta, Magda Maja Miranda, Szécsi Márton Ottó és Zsuponyó Maxim) gyerek kategóriában 1. helyezést ért el az 51. Jókai Mór Emléktúrán, Schvirján Renáta tanárnő vezetésével.

Fenntarthatósági témahét, hulladékgyűjtés 2024.

A tegnapi nap folyamán a Fenntarthatósági témahét keretein belül, a TeSzedd! pályázat segítségével hulladékgyűjtést terveztünk Bánhorváti település különböző pontjain. Az időjárás azonban nem volt kegyes hozzánk, a kitartó eső miatt nem indultunk el, gyermekeink egészsége védelmében. Helyette tanórai keretek között foglalkoztunk a témával, sok más mellett a 7. és 8. osztályos tanulóink Áder János volt köztársasági elnök a témában tartott online tanóráját tekintették meg.

Kazinczy-nap 2024.

2024. április 18-án hagyományainkhoz híven iskolánk névadójára, Kazinczy Gáborra emlékeztünk. Megjelent vendégeinknek köszönjük, hogy elfogadták a meghívásunkat, Szabóné Hegedűs Ilonának pedig, hogy ismét ellátogathattunk a Platthy-kastélyhoz!

Kiemelkedő sporteredmény

Iskolánk két tanulója kiemelkedő eredményt ért el az ebben a hónapban, Debrecenben megrendezett SKDUN Európa-bajnokságon és Európa Kupán. Kazai Tamás Áron kumite kategóriában két 3. helyezést szerzett, Balogh Kevin Gábor pedig kata kategóriában 1. helyezett lett. Gratulálunk a fiúknak és felkészítőjüknek, Lázi József senseinek!

HAPPY7 2024.

Az elmúlt héten – csakúgy mint tavaly – a HAPPY 7 elnevezésű programban vettek részt tanulóink. A víz világnapjához kapcsolódó, a víz és a vízivás fontosságát hangsúlyozó tematikus hét keretén belül számos kreatív alkotás született a tanórákon, illetve változatos feladatokkal, videókkal szélesítettük gyermekeink látókörét a témában.

Iskolanyitogató 2024.

2024. március 21-én vendégül láttuk a beiskolázási körzetünk településeinek óvodásait. A gyerekek (és kísérőik) betekintést nyerhettek egy rövid ideig az iskolai élet egy hétköznapjába, olvasás, matematika, angol nyelv és testnevelés órákon. A találkozó végén az ovisok kaptak egy kis ajándékot. A jó hangulatú esemény után sok szeretettel várjuk vissza őket már mint első osztályos tanulóinkat!

Március 15-i ünnepség, 2024.

2024. március 14-én délelőtt tartottuk a március 15-i ünnepségünket, amelyen iskolánk színjátszó körének tanulói adtak elő műsort, Schvirján Renáta tanárnő felkészítésének köszönhetően.